• @ALL has read permissions
  • @administrator_-_vedouci_ao has delete permissions

Newsletter květen 2010

Volby se konají v pátek 28. a v sobotu 29. května 2010.

Naši kampaň neplatí mediální korporace. Sháníme všechny piráty; současné politiky pohřběte do hřbitovní urny a tu volební nechte Pirátům. Piráti potřebují tvoji pomoc!

Média

Ivan Bartoš v Událostech komentářích

Ivan Bartoš se utkal s Vojtěchem Filipem, kde kritizoval, že politické strany dosud neudělaly nic pro svobodu Internetu. Místo toho přijaly zákon, který zavádí státní dohled nad streamingem na Internetu. Vojtěch Filip tuto výtku uznal – takže vše zůstává při starém a politické strany sice zkopírovaly náš program, ale bojí se ho spustit.

Krásná pirátka dobyla svět

Olivie Brabcová, členka pražských pirátů, vzbudila obrovský ohlas u českých i zahraničních médií. Další kandidátky za Českou pirátskou stranu se nenechaly zahanbit a ukazují, že svobodná a nespoutaná kultura provázená volným kopírováním funguje.

Piráti za svobodný a otevřený software

Pirátská strana představila svou vizi otevřeného softwaru ve státní správě. Ostatní politické strany, jak se ozvalo v diskusi pod články, se „inspirovaly“ naší odpovědí. Na rozdíl od nich však mají piráti za sebou konkrétní výsledky:

Volební klip

download_file_guid_11883_.jpg Pro volby jsme natočili spot, který vyvolal širokou diskusi jak uvnitř strany, tak mezi jejími příznivci a odpůrci. iDNES zařadila spot na čelné místo v seznamu spotů. Amelia Andersdotter, pirátská europoslankyně, označila volební spot za „kvalitní a profesionální“ a upozornila na svěží marketingový přístup českých pirátů.

Ivan Bartoš v Hydeparku

Ivan Bartoš odpovídal na dotazy diváků. Upozornil na připravovanou cenzuru Internetu, která probíhá ve Francii, Německu, Velké Británii a rovněž na zákon o audiovizuálních mediálních službách, který zavádí dohled Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Pirátské krabice zaútočily na Úřad vlády

Probíhá řada volebních meetingů (např. v Kutné Hoře, v Olomouci performance Milana Kozelky), které završil útok na Úřad vlády s projevy europoslankyně Amelie Andersdotter a pražského kapitána Martina Brože.

Pirátská internacionála

Aby nám vyjádřila podporu, navštívila nás europoslankyně za Švédskou pirátskou stranu Amelia Andersdotter. Konference středoevropské zátoky, na kterou jsme ji pozvali, se vydařila a pirátské strany dále spolupracují, aby společně účinně bránily lidskou svobodu proti mezinárodním korporacím a jejich lobby. Obšírné zpravodajství z konference naleznete na stránkách zahraničního odboru, společně s odkazy na fotky.

download_file_guid_11662_.jpg

Politická konkurence

  • Více k programům jiných stran v pirátských oblastech na stránce programy_nasich_souperu
  • Česká pirátská strana odhaluje zlodějiny na zlínské radnici. Účty zpřístupňujeme přímo, a totéž chceme po státu.

Novinky ze strany

© Piráti, 2024. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.
mo/news/3_2010.txt · Poslední úprava: 29.03.2020 13:13 autor: petr.vileta