• @ALL has read permissions
  • @administrator_-_vedouci_ao has delete permissions

Newsletter listopad 2010

Drazí příznivci, po delší odmlce způsobené intezivním kampaňováním je zde opět newsletter. Od posledního newsletteru se toho událo tolik, že by to bylo čtení rozsahem knihy. A tak jsme si řekli, že naši příznivci a příznivkyně mohou věci dohledat zpetně a že začneme od posledních událostí minulých týdnů.

Zasedání Republikového výboru v Praze, 27.11.2010

Republikový výbor je jedním z rozhodujících orgánů ČPS. Jeho členové se sešli v Praze, aby prodebatovali a vyřešili některá témata, která se týkají budoucích kroků ČPS. Po dvou dnech workshopů, brainstromingů a parties jsme zakončili zasedání Republikového výboru schválením výstupů. Výstupů bylo samozřejmě víc, ale mnohé zatím rozpracovávají a dopracovávají určené pracovní skupiny, takže se zatím nemůžeme chlubit.

Zasedání by bylo vhodné napříště nazývat ležením :-)

Zasedání RV bylo setkáním otevřeným, takže se jej mohl účastnit kterýkoliv Pirát. Diskuse se vedla v konstruktivní atmosféře, zcela odlišné, než by se dalo odhadnout z někdy trochu dusného interetového fóra ČPS. Také prostředí atelieru Alf, kde se jednání konalo, se dost vymykalo zažitým představám o klasických „zasedáních“. Povětšinou se leželo, ostatně vleže je mozek lépe prokrven a proto lépe myslí. :)

Přebudování a vylepšení fóra

V debatách s některými pravidelnými návštěvníky a návštěvnicemi našeho fóra jsme zjistili, že jsme možná až moc zvyklí na internetovou komunikaci na našich fórech, která se od prvního spuštění poměrně dynamicky rozvíjela. Ve snaze rozvíjet debatní fóra jsme si neuvědomili, že na některé nově příchozí může působit současné nastavení komplikovaně, a když už se v něm trochu zorientují, narazí na názorové výměny, které jsou někdy velmi prudké, jindy zas nekonečné a nikam nevedoucí. Internetová komunikace má své limity a odehrává se vždy pod hrozbou vzplanutí nepřehledné hádky. Proto připravujeme „pročištění navigace“ a zlepšení moderace diskuzí. Nicméně, debaty na internetovém fóru nikdy nenahradí osobní setkání. Což můžete taky pokládat za pozvání na další naše akce. Stojí za to!

Ivan Bartoš v Politickém spektru

Předseda Ivan Bartoš se opět vystoupil v České televizi v pořadu Politické spektrum.v povolební debatě. Nezklamal :-)

Hudební klip - Záruka svobody

Máme svůj první hudební klip. Zpěvačkou je členka pražského sdružení Eva Markvartová a hudbu složila a zahrála její kapela. V klipu jistě nepřehlédnete předsedu Ivana Bartoše, Iva Vašíčka, Olivii Brabcovou a další známé tváře.
YouTube: Záruka svobody

Máme nový web

V půlce měsíce jsme přešli na nový web založený na redakčním systému Drupal, který je volně dostupný včetně zdrojového kódu. Web je samozřejmě ve vývinu, jak grafickém, tak i rozložením, ale konečně jsme přešli na nějakou rozšířenější a flexibilnější redakční platformu, než na které byl předchozí web.

Oproti předchozímu řešení na novém webu naleznete například:

  • kalendář srazů a akcí
  • přímo přístupné informace z transparentních bankovních účtů
  • odkaz na Facebook ČPS
  • linkované články z Pirátských novin
  • videa
  • grafický rozcestník často hledaných kanálů a informací

Čeká nás

Vánoce - nakupujte dárky na našem eshopu

Nadělte blízkým pod stromeček pirátské dárky! Objednávejte rychle, ať stíháme expedovat. Eshop postupně rozšiřuje sortiment o nové motivy na oblečení. našem pirátském obchodě.

Piratecon

Piratecon Posádka z Ústí nad Labem přijala bohatýrské rozhodnutí. Poslední lednový víkend se uskuteční festival, konference, setkání s mezinárodním dopadem Piratecon!

Překvapení

Nevíme, jestli se to stihne Vánoc, ale i tak to bude velká zábava alespoň pro piráty, jiní možná budou plakat.

Vše se dozvíte se včas. Sledujte web, Facebook, newsletter a další kanály!

Horké kauzy

oficiálně

Pirátské noviny o pirátských tématech

© Piráti, 2024. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.
mo/news/4e_2010.txt · Poslední úprava: 07.12.2010 16:14 autor: mikulas ferjencik