• @ALL has read permissions
  • @administrator_-_vedouci_ao has delete permissions

Zveřejňování informací Českou televizí – studentské volby

značka:
RP 27/2013
složka:
Republikové předsednictvo
vyřizuje:
jakub_michalek
účastníci:
Česká televize
agendy:
právo na informace

Republikové předsednictvo se dne 3. října 2013 usneslo následovně:

  1. Česká pirátská strana konstatuje, že ke dni 3. 10. 2013 nebyl na webové stránce České televize zveřejněna informace poskytnutá České pirátské straně na žádost (článek „U středoškoláků vyhráli v krajských volbách Piráti, TOP 09 skončila druhá“, který již nemá strana k dispozici) a nebyly zveřejněny informace poskytnuté před začátkem roku 2012.
  2. Česká pirátská strana konstatuje, že nezveřejnění informací podle bodu 1 nezákonně přímo zasahuje do jejího veřejného subjektivního práva na informace podle čl. 17 odst. 1, 5 Listiny základních práv a svobod. V uvedené věci jde totiž zejména o článek o studentských volbách, který Česká televize v roce 2012 na základě cenzurního zásahu odstranila ze svých internetových stránek. Republikové předsednictvo bere na vědomí informaci Jakuba Michálka, že Česká televize nezjednala nápravu po uplatnění příslušných právních prostředků (žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti ze dne 5. 5. 2013, stížnost na ředitele České televize ze dne 4. 8. 2013).
  3. Republikové předsednictvo ukládá místopředsedovi Jakubu Michálkovi, aby o nezveřejnění informace nechal pořídit exekutorský zápis, zaslal České televizi předžalobní výzvu a v případě nečinnosti České televize vypracoval a podal jménem České pirátské strany žalobu ve správním soudnictví.
Pro návrh:
Proti návrhu:
nikdo
Zdržel se:
nikdo
Nepřítomen:

Návrh byl schválen.

Předžalobní výzva – nezveřejňování informací (zaslána 10. 10. 2013)

© Piráti, 2024. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.
spisovna/2013/10/zverejnovani_informaci_ceskou_televizi_studentske_volby_zverejnovani_informaci_ceskou_televizi_studentske_volby.txt · Poslední úprava: 10.10.2013 02:09 autor: Jakub Michalek